![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Remuláda ze sardelek: Bylinky, kapary a sardelový filet nasekáme na jemno. Cibuli a okurku nakrájíme na drobné kostičky. Majonézu, kyselou smetanu, hořčici, citronovou šťávu a cukr promícháme. Vmícháme ostatní přísady. Omá ... …více»
|
![]() |
19. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Majonéza z Hojovic: Zpěníme máslo, přimícháme žloutky jeden po druhém, sůl, a třeme 15 minut. Pak po kapkách přiléváme olej a hořčici. Vše hodně namícháme. ... ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kyselá omáčka: Zlatou jíšku na posekané cibulce zalejeme vodou, osolíme, okyselíme, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem a novým kořením. Povaříme, přecedíme a podle chuti osladíme. ... …více»
|
![]() |
18. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Divoká omáčka: Nakrájíme cibuli osmažíme na oleji, přidáme všechnu zeleninu, zaprášíme moukou, upražíme do zlata a zalijeme vodou. Přidáme koření a povaříme. Na závěr scedíme a zatřepeme smetanou. ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí tatarka: Cibulku nasekáme nadrobno, přidáme majonézu, nastrouhaný sýr, hořčici, opepříme a osolíme. ... ... …více»
|
![]() |
15. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čerstvá rajčatová omáčka: Všechny suroviny smícháme, podlijeme a vaříme v hrnci 15 minut. Poté omáčku rozmixujeme do hladka. Hodí k teplým nebo studeným těstovinám.
... ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka NIVA: Žervé smícháme se smetanou, nivu rozmačkáme vidličkou a vše umícháme dohladka. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a worcestrem, můžeme přidat pár kapek třešňovice. ... ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka mistra ďábla: Všechny suroviny přidáváme postupně a promícháváme. Podáváme jako přílohu k masu ... ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šunkovo-smetanová omáčka: Šunku nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na kostky.
Šunku i rajčata rozmixujeme, přidáme smetanu, nasekanou nať a promícháme.
Podáváme s těstovinami. ... ... …více»
|
![]() |
11. 04. 2009 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sýrová omáčka s bylinkami: Na 1 lžíci oleje osmahneme česnek, přidáme nasekanou nať, krátce orestujeme a odstavíme. Do směsi přidáme oříšky, citronovou šťávu a sýr. Směs rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu, pepř a sůl. Podáv ... …více»
|