![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brusinková omáčka s pomerančem: Všechny suroviny kromě likéru prošleháme v kastrůlku a na mírné teplotě necháme za stálého míchání zvolna probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidáme pomerančový likér.
Podáváme k biftek ... …více»
|
![]() |
18. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní omáčka dělaná v troubě: Maso nakrájíme na kostky a dochutíme. Dáme do pekáčku a přidáme Moravanku i s nálevem, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíci krémžské a popř. lžíci ještě jiné hořčice, 3 lžíce kečupu a dva hrnky vody. Pr . ... …více»
|
![]() |
13. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková majonéza s estragonem: Částečky bylinek drobně rozsekáme a promícháme s majonézou. Používáme do salátů, k vařené rybě, vejcím, zelenině.
... ... …více»
|
![]() |
12. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka ke zvěřině: V hrnci smícháme zvěřinový vývar, oba druhy vína, želatinu rozpuštěnou v teplé vodě, zavařený rybíz, mletý pepř a trochu soli. Směs zahřejeme a během zahřívání stále mícháme. Horkou omáčku přecedíme p ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dietní česnekový dresink: Jogurt, prolisovaný česnek a trošku měkkého sýra zpracujeme do vláčné krémové hmoty, osolíme, opepříme, můžeme nasekat třeba bazalku, nebo co máme rádi (ale nemusí být nic). Pro ty, kterým to bude při ... …více»
|
![]() |
10. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moumelich: Mletý mák uvaříme v mléce do měkka, okořeníme mletou skořicí a hřebíčkem, osladíme medem a zahustíme strouhaným perníkem. Omáčkou přeléváme prázdné kynuté pečivo. Studenou omáčku můžeme podávat s váno ... …více»
|
![]() |
8. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka smetanový křen: Z tuku, mouky, květu připravíme světlou zásmažku, zalijeme vychladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a zvolna vaříme. Před koncem varu dáme smetanu a povaříme. Omáčku osolíme, osladíme, přidáme ... …více»
|
![]() |
7. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí francouzská majonéza: V míse si utřeme dva žloutky (nesmí být na nich ani kus bílku) se solí. Pak pomaličku začneme přikapávat olivový olej za stálého míchání až se spojí do hrudky. Do ní pak stále míchajíce pomalu přidá . ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená omáčka ke chřestu: Z vařených vajec vybereme žloutky a propasírujeme přes sítko do misky. Za stálého míchání přidáváme po troškách olej, citronovou šťávu, šlehačku a hořčici. Nakrájené zbylé ingredience dobře promícháme ... …více»
|
![]() |
6. 12. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ořechová omáčka Sacivi: Jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět v kastrole na másle. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme, zředíme kuřecím vývarem a povaříme. Zvlášť si svaříme vinný ocet s hřebíčkem, skoř ... …více»
|