![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
16. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obyčejná houbová omáčka: Očištěné a vyprané houby nakrájíme a dáme vařit spolu s bobkovými listy do trochy vody. Z mouky a tuku si uděláme světle hnědou jíšku. Když jsou houby uvařené, vybereme bobkové listy, přidáme jíšku a ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masová omáčka s rajčaty: Nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek zpěníme na rozpáleném másle (sádle). Vmícháme mleté maso a osmahneme je. K masu přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, bazalku, špetku cu . ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Maďarská omáčka: Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a za občasného míchání postupně podléváme studeným vývarem. Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampióny, osolíme, vaříme zvolna za stálého mích ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Levná koprovka:
Z oleje a mouky uděláme velmi světlou jíšku (světle žlutou). Přilijeme studené mléko, aby nám vznikl bešamel, přidáme jemně nasekaný (nebo sterilovaný) kopr a za stálého míchání chvíli povaříme. P ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná rajčatová omáčka: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku. Přidáme bobkový list, jemně nakrájený celer, mrkev a petržel, rajčata. Vše osmahneme. Zeleninu zalijeme trochou vařící vody a vaříme, až se voda čás ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá rajská bez koření: Z mouky a oleje udělám světlou jíšku, kterou zaliji studenou vodou a poctivě promícháme, aby se neudělaly žmolky. Potom dovnitř rozdrobím masox a nalijeme rajčatový protlak. Za stálého míchání chvíl . ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Holandská omáčka s kerblíkem: Máslo rozpustíme a přelijeme do vyšší nádoby, z níž bychom mohli snadno odlít usazenou syrovátku. Žloutek se solí, pepřem, bílým vínem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem dáme do hrnce a ve vodní láz ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ďábelská omáčka z rajčat:
Rajčata spaříme chvíli ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Cibuli, stroužky česneku a chilli papričky nasekáme nadrobno. Ocet s cukrem a kořením přivedeme k varu, při ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové pyré: Cibuli uvaříme s rýží doměkka v 1/8 l vody a pak vše protřeme sítem. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku (světlou jíšku získáme tak, že mouku necháme v rozpáleném tuku jen zpěnit). Přid ... …více»
|
![]() |
15. 09. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bešamelová pěna: Na bešamelovou pěnu smícháme v kastrolu mléko, bobkový list, kuličky pepře, petrželku, cibuli na čtvrtky, hřebíčky a uvedeme do varu. Necháme chvíli odstát. Procedíme, rozpustíme máslo, přidáme hladko ... …více»
|