Postup přípravy receptu Tatarská omáčka s kapary:
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je, oloupeme a necháme vychladnout. Z uvařených vajíček vyjmeme žloutky, vidličkou je rozmačkáme a utřeme. Uvařené bílky nasekáme.
Šalotku očistíme a spolu s kapary ji nasekáme najemno. Okurky nasekáme na drobné kostičky nebo také nasekáme. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Odebereme potřebné množství.
Utřené žloutky smícháme s hořčicí a syrovým žloutkem. Základ tatarské omáčky lehce osolíme a opepříme.
Za důkladného šlehání vmícháme do omáčky olej a limetkovou šťávu. Nakonec vmícháme šalotku, okurky, kapary, petrželku s vaječnými žloutky.
A máme hotovo. Tatarskou omáčku s kapary podáváme podle chuti.