| Vložil: |  Torta |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  60 min |  
    | Hodnocení: |  
          
  |  
    | Počet hodnocení: |  20  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Zelená jarní omáčka :
30 g másla
 | 1-2 lžíce  hladké mouky
 | 3/8 l  masového vývaru
 | 1/8 l  šlehačky
 | 2 vejce
 | dle chuti: svazek zelených bylinek - pažitka, petrželka, pampeliška, kopřiva,šťovík 
Postup přípravy receptu Zelená jarní omáčka :
Rozpustíme tuk, přidáme mouku, promícháme, produsíme a zalijeme studeným vývarem.
Rozmícháme a několik minut vaříme.
Vejce rozklepnme a žloutky rozkvedláme ve smetaně.
Vlijeme do omáčky a už nevaříme, jenom prohřejeme.
Na závěr přidáme jemně nakrájené bylinky a omáčku necháme ještě chvilku rozležet
Omáčka je vhodná k různě upraveným rybám, k masům. drůbeži, nebo k natvrdo uvařeným vejcím.
Hodí se i jako samostatná příloha k bramborům.
 
Fotky receptu Zelená jarní omáčka : 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!