Postup přípravy receptu Omeleta s rýží z Japonska:
Rýžová náplň:
Potřeba: voda, rýže, kuřecí prsíčka, sůl, pepř, cibule, olej, hrášku, kečup, máslo
Nejdřív dejte vodu s rýží do hrnce s pokličkou, zapněte sporák na vysokou teplotu a nechte vařit. Tu a tam zamíchejte. Jakmile voda začne vřít, snižte teplotu. Asi po 20 minutách je rýže hotová. V mezičase krátce opláchněte kuřecí prsíčka vodou, osušte a nakrájejte na malé (asi 1,5 cm velké) kousíčky, které pak osolte a opepřete. Půlku cibule oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Olej nalijte do pánve a zahřívejte ho, dokud se v něm neobjeví bublinky. Pak do něj pomocí obracečky vložte nakrájené a ochucené kousky kuřecího masa. Opékejte maso 3-4 minuty z každé strany, dokud nezíská světle hnědou barvu. Pak k masu přidej cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte do pánve ještě hrášek a kečup. Opatrně(abyste hrášek hrášek nerozmačkali) zamíchejte, přidejte máslo a nechte dál dusit při střední teplotě. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte vařenou rýži a smíchejte ji s ostatními přísadami. Ještě dochuťte kečupem, solí a pepřem a sundejte rýžovou náplň ze sporáku.
Omeleta:
Potřeba: vejce, sůl, pepř, olej, máslo, kečup, zelená petrželka
2 vejce rozklepněte do mísy, osolte, opepřete a metlou na sníh rozšlehejte. Do pánve dejte čtvrtinu oleje a másla a zahřívejte, dokud se neobjeví bublinky. Pak polévkovou naběračkou přelijte do pánve čtvrtinu vaječné hmoty. Aby se vejce rozlilo rovnoměrně, opatrně s pánví za zakývejte. Po 5 minutách, i když je omeleta hotová teprve napůl, zmírněte teplotu plotýnky nebo plamene. Doprostřed omelety dejte 4-5 PL rýžové náplně a rovnoměrně ji rozprostřete PL do tenké vrstvy. Obracečkou opatrně překlopte omeletu přes náplň, aby rýže nebyla nikde nikde vidět. Potom omeletu přeneste z pánve na talíř. Talíř postavte do trouby předehřáté na 100°C, znovu zvyšte teplotu plotýnky nebo plamene a stejným způsobem připravte další 3 plněné omelety. Na závěr ozdobte každou omeletu trochou kečupu a petržele.