Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Omelety s hráškem a pažitkou:
100 g rostlinného másla
| 2 lžíce mladých kopřiv
| 100 g mraženého zeleného hrášku
| 1 lžíce pažitky
| 12 vajec
| dle chuti: sůl
| Na ozdobu: cibulku s natí, řeřichu, hlávkových salát, ředkvičky
Postup přípravy receptu Omelety s hráškem a pažitkou:
Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut. Mladé kopřivy opereme v teplé vodě a rozsekáme. Také pažitku omyjeme, necháme okapat a pokrájíme najemno. Vejce dobře rozšleháme se solí a pak do nich postupně vmícháme kopřivy s pažitkou. Na pánvi rozpálíme čtvrtinu ze zbylého másla, na něj vsypeme čtvrtinu orestovaného hrášku a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi. Pokud máme druhou pánev, můžeme současně péci další omelety. Pečeme je zvolna, přibližně 3 minuty po jedné straně a 4 minuty po druhé straně. Řeřichu nasekáme, cibulku i s natí a ředkvičky omyjeme a nakrájíme na proužky. Salát opereme. Přidáme na talíř k horkým omeletám. Podáváme jako předkrm nebo rychlou jarní večeři se zeleninovým salátem. Omelety můžeme ještě na vrch posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Klasickou zálivku na zeleninový salát zpestříme prolisovaným českem a trochou hořčice.
Fotky receptu Omelety s hráškem a pažitkou:
Fotky vložil: jirajanka