Použité suroviny receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou:
1,5 kg brambor
| 1 svazek naťové cibulky
| 2 bílé jogurty
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej na fritování
Postup přípravy receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou:
V osolené vodě si uvaříme brambory - pokud máme kvalitní brambory, tak dáme přednost vaření se slupkou. Během vaření si drobně nakrájíme naťovou cibulku - pokud máte zahrádku, je výborná sibiřská cibulka, kterou můžete mít čerstvou po celý rok až dlouho do zimy a která je nenáročná na péči. Dále si rozmícháme jogurty s mlékem a solí tak, aby vznikla tekutina trochu hustší než kefír. Uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a opečeme ve fritovacím hrnci až se na nich vytvoří zlatá a křupavá kůrka. Ještě horké servírujeme na talíř, polijeme zředěným a ochuceným jogurtem a hustě posypeme nakrájenou cibulkou. Vhodným doplňkem této dietní a lehké večeře může být na kolečka nakrájená salátová okurka či na čtvrtky nakrájená rajčata.
Fotky receptu Opečené brambory s naťovou cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!