Použité suroviny receptu Opékané baklažány s česnekem a sýrem:
dle potřeby: olej
| 150 g sýr
| dle chuti: sůl
| 4 stroužky česnek
| 600 g baklažán
| na ozdobu: petrželka
Postup přípravy receptu Opékané baklažány s česnekem a sýrem:
Baklažány omyjeme a neoloupané nakrájíme na kostičky. Kostičky baklažánu nasolíme a v míse necháme chvíli odstát. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.
Baklažány osušíme utěrkou, vložíme do širokého hrnce s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opékáme do změknutí.
Opékané baklažány přeložíme na talíře, hustě zasypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a ihned podáváme s opečenými tmavými toasty.
Fotky receptu Opékané baklažány s česnekem a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!