Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Opékané kuře s červeným zelím:
2 lžíce francouzské hořčice
| 1 stroužek česneku
| 1 lžičku přírodního krupicového cukru
| 6 lžic olivového oleje + trochu na zakapání
| 300 g červeného zelí, jemně nakrájeného
| 4 ks kuřecí prsíčka s kůží
| 1–2 ks čekankové puky, rozdělené na lístky
| 400 g plechovky bílých sterilovaných fazolí, scezených a propláchnutých
| sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy receptu Opékané kuře s červeným zelím:
Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.
Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.
Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.
Fotky receptu Opékané kuře s červeným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!