Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Opilé fazole:
2 hrnky hnědých fazolí (Pinto beans),
| 1,5 l vody,
| plechovka piva, (1/3 l, zbytek okamžitě vypijte),
| 2 PL tuku ze špeku, sádla nebo oleje
| 1 velká cibule nadrobno
| 2 stroužky česneku, utřené,
| 3 pálivé papričky nadrobno nasekané nebo nadrobené
| 1/2 KL mletého nebo drceného kmínu
| 1 KL soli
Postup přípravy receptu Opilé fazole:
Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině zkontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu zkontrolujte, eventuelně přidejte vodu.
Až fazole změknou, přidejte všechno ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale nemá to být stadium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši.
Podávejte ihned, nebo přikryjte a držte teplé až jednu hodinu. Také je můžete nechat vychladnout, eventuelně zmrazit a ohřát v mikrovlnce.
Fotky receptu Opilé fazole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!