Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Opilý králík na jablkách:
asi 1,5 kg králíka
| 400 ml bílého vína
| 1-2 stroužky česneku
| tymián, rozmarýn
| 3 jablka
| 200 g jemné cibule
| 150 g slaniny
| 150 g sušených švestek bez pecky
| 150 ml vývaru z kostky
Postup přípravy receptu Opilý králík na jablkách:
Králíka večer před přípravou naporcujeme a vložíme do marinády. Tu jsme si připravili z vína, česneku a bylinek. Králíka v marinádě obracíme. Druhý den necháme králíka z marinády okapat. Oloupaná jablka nakrájíme na kostky, cibulku přepůlíme. V pekáčku na plotně osmažíme slaninu a rychle opečeme králíka, přidáme cibulku a kostky jablek. Posolíme, zalijeme vývarem a 100 ml marinády, přiklopíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia 45 minut. Vsypeme švestky, přiklopíme a necháme 10 minut stát. Podáváme s brambory.
Fotky receptu Opilý králík na jablkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!