Použité suroviny receptu Orecchiette se zeleninovým lečem:
1 cibule
| 1 až 3 stroužky česneku
| 2 zralá rajčata
| 2 červené paprikové lusky
| 500 g malých cuket
| 1 středně velký lilek
| 7 lžic olivového oleje
| sůl
| nahrubo mletý pepř
| 1 snítka rozmarýnu
| 150 g parmazánu
| 600 g orrecchiette (těstovinová ouška)
Postup přípravy receptu Orecchiette se zeleninovým lečem:
Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek najemno nakrájejte. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nakrájejte na kostičky. Omyjte papriky, cukety a lilek. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky. Na velké pánvi rozehřejte olej a nechejte zesklovatět cibuli. Přidejte připravenou zeleninu. Osolte, opepřete a přimíchejte česnek i rozmarýn. Přikryté duste při mírné teplotě nejvýše 30 minut. Parmazán nastrouhejte na jemné hoblinky. Těstoviny uvařte "na skus" v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a horké promíchejte se zeleninovým lečem. Lehce vmíchejte parmazánové hoblinky, ozdobte čerstvým rozmarýnem a ihned podávejte.
Fotky receptu Orecchiette se zeleninovým lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!