6 vajec
| 80 g polohrubé mouky
| 120 g krupicového cukru
| 60 g nastrouhaných jader vlašských ořechů
| citronová poleva
| půlky vlašských ořechů na ozdobu
| Krém:
| 120 g moučkového cukru
| 120 g másla
| 1 vanilkový cukr
| 50 g nastrouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Ořechová štola:
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do pěny, přidáme mouku smíchanou s ořechy a nakonec vmícháme tuhý sníh s bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170 stupních asi 10-15 minut. Korpus sejmeme z plechu, sloupneme papír a v navlhčené utěrce třikrát zarolujeme a rozbalíme. Zatočený ho necháme vychladnout. Potom ho rozbalíme, naplníme krémem, zatočíme, potřeme citronovou polevou a ozdobíme půlkami ořechů.
Krém: Máslo utřeme s oběma druhy cukru do pěny, přidáme nastrouhané ořechy a vymícháme do hladka.
Fotky receptu Ořechová štola:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!