Postup přípravy receptu Ořechové tyčky:
Na vále zpracujeme těsto, pokud je potřeba a je příliš sypké, přidáme asi lžíci vody. Zpracujeme v hladké těsto, rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Podotýkám těsto vyjde "skoro" na celý klasický plech, ale já peču na menším (myslím, že je to 30x40 cm). Těsto potřeme pikantní marmeládou a na ni naneseme sněhovou hmotu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, je hotovo, když sníh je nahnědlý. Necháme trochu vychladnout a zubatým nožem krájíme na tyčinky (můžou být i kostičky, jak kdo chce).
Příprava sněhové hmoty: vyšleháme bílky na hustý sníh, zlehka vmícháme cukr, oříšky, nastrouhanou citronovou kůru a strouhanku.