Postup přípravy receptu Ořechovo – kávové košíčky:
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, necháme v ledničce odpočinout do druhého dne.
Formičky báboviček je nejlepší vymazat nejprve peroutkou namočenou v rozehřátém sádle nebo oleji, pak se pěkně vyklápějí. Těsto do formiček namačkat tak, aby bylo pěkně po stranách a po upečení šla bábovička naplnit. Bábovičky pečeme v předehřáté troubě mírně do růžova. Po vychladnutí se naplní kávovým krémem, který se nožem zahladí pěkně do roviny a poté se každá bábovička potře čokoládovou polevou. Nakonec se ozdobí půlkou jádra vlašského ořechu.
Náplň:
1/8 litru uvařené kávy
5 dkg cukru moučka
2 dkg škrobu
1 žloutek
Vše svařit v páře na kaši, nechat vychladnout, pak do kaše zašlehat:
12 dkg másla
6 dkg cukru moučka
Poleva:
10 lžic cukru moučka
1 lžíci horké vody
3 lžíce rumu
3 kávové lžičky kakaa
Vše utřít v misce do hladka.
Na ozdobení:
půlky jader vlašských ořechů