Postup přípravy receptu Orientální krůtí terčíky:
Maso upravíme seříznutím na plát silný 1 - 2 cm a dobře naklepeme. Osolíme 1 – 2 lžičkami soli, okořeníme 1 lžící směsi koření „Kuře orient“ a po celé ploše poklademe tenkými plátky šunky a sýra. Pomocí mikrotenu nebo alobalu podélně velmi pevně svineme v roládu. Zhruba po 3 cm kolmo zapíchneme špičaté asi 10cm dlouhé špejle, čímž roládu upevníme. V poloviční vzdálenosti mezi špejlemi ji překrájíme a tím nám vzniknou „terčíky“ na špejli. Poněkud je zploštíme (špejli nevytahujeme) a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, strouhance a smažíme jako řízky do zlatova.
Podáváme s bramborovou kaší, brambory, hranolky nebo bramborovým salátem.