Použité suroviny receptu Orientální salát s kuřecím masem:
450 g římského salátu
| 100 g cukrového hrášku (lusky)
| 1 konzerva (asi 450 g) litchi
| 1 velký pomeranč
| 1 červená slívy
| jarní cibulka
| 350 g kuřecích prsíček
| 5 lžic nízkotučné majonézy
| 3 lžíce jemného arašídového másla
| 1 stroušek česneku
Postup přípravy receptu Orientální salát s kuřecím masem:
Salát: Salát natrháme na malé kousíčky a nasypeme do velké salátové mísy. Očistíme cukrový hrášek a odstraníme vlákna. Lusky šikmo rozkrojíme napůl a přidáme do mísy. Přisypeme litchi (necháme nejdříve okapat a pak rozkrojíme na půl), pomeranč (rozdělíme na dílky), slívu (nakrájíme na plátky) a jarní cibulku (asi 4 tenké plátky). Vše důkladně promícháme.
Maso: Pomaštěnou pánev si rozpálíme na střední až vykosou teplotu a kuřecí prsíčka opékáme z každé strany asi 4 minuty.
Dresink: Majonézu, arašídové máslo a prolisovaný česnek důkladně rozšleháme v misce. Kuřecí maso šikmo rozkrájíme na tenké plátky a přidáme do salátu. Vse zalijeme dresinkem a můžeme podávat.
Fotky receptu Orientální salát s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!