Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Oříškové kuře

fotka Oříškové kuře
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Oříškové kuře:

600 g kuřecích stehýnek /řízky/  |  sůl  |  pepř  | 180 g hladké mouky  | 3 vejce  | 200 g směsi sekaných ořechů  | 500 g cukety  | 200 ml oleje  | 180 g brusinkového kompotu  | 50 ml červeného vína  | špetka čili koření  |  zelenina  |  bylinky

Postup přípravy receptu Oříškové kuře:

Řízky důkladně zbavíme kůže, nakrájíme na 2 cm kousky, osolíme, opepříme. Do mísy dáme 80 g mouky, v druhé rozšleháme 2 vejce, do třetí dáme směs ořechů. Maso obalíme.
Cuketu podélně překrojíme, jednu část nastrouháme a necháme okapat. Druhou překrojíme ještě jednou a nakrájíme na kousky velké 1 cm. Na jehly napichujeme střídavě maso a cuketky.
Nastrouhanou cuketu smícháme s moukou, vejcem, osolíme, opepříme, pánvičku potřeme olejem a vypražíme ze směsi placičky. Špíz pozvolna osmahneme. Brusinkový kompot smícháme s čili, vínem a krátce povaříme.
Špíz podáváme s lívanečky, přelité brusinkovou omáčkou a s čerstvou zeleninou.


Fotky receptu Oříškové kuře:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Oříškové kuře
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !