Vložil: | Debbie |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Ossobuco:
300 g telecí vývar
| 6 ks plátky z telecího lýtka s kostí
| 0,5 l suché italské víno
| 300 g karotka
| 100 g řapíkatý celer
| 300 g cibule
| 300 g rajčata San Marzano
| 4 lžíce olivový olej
| 50 g máslo
| čerstvě mletý pepř
| citrónová kůra z půlky citronu
Postup přípravy receptu Ossobuco:
Telecí plátky osolte a zprudka opečte na olivovém oleji tak, aby maso získalo zlatou barvu. Potom ho vyndejte z pekáče a dejte do něj opékat na kostičky pokrájenou karotku, řapíkatý celer a cibuli, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Pomalu opékejte, dokud nezačne zelenina dostávat barvu, poté zalijte bílým vínem a provařte. Přidejte rajčata San Marzano, telecí vývar a ještě jednou provařte. Maso vložte zpět a dejte péct do předehřáté trouby na 120 °C zhruba na 4 hodiny. Maso pravidelně přelévejte šťávou. Po upečení maso opět vyndejte, do omáčky přidejte máslo a nastrouhanou citronovou kůru z půlky citrónu, provařte. Opět vložte maso a servírujte.
Fotky receptu Ossobuco:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!