Postup přípravy receptu Ostrá omeleta:
1. Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vhoďte brambory a za občasného promíchání je čtvrt hodiny až dvacet minut pečte. Měly by být zlatavé a uvnitř propečené (pokud pánev přikryjete pokličkou, budete mít hotovo rychleji). Pak brambory vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte feferonku a po chvíli i bramboru.
2. Rozbijte vejce a zalijte jimi bramborovou směs. Osolte a opepřete. Až vám vejce budou připadat hotová, posypte je sýrem a nechte chvíli zapéct. Podávejte nakrájené na klínky, nejlépe se zeleninovým salátem anebo s dušenými fazolemi.
Zapojte fantazii
Omeletu můžete vylepšit dávkou žampionů, čerstvou paprikou nebo třeba nakrájenou klobáskou či salámem.