Vložil: | Notburga |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ostrá žebírka:
1 kg vepřových žebírek
| 1 limetka
| 2 pomeranče
| 3 lžíce medu
| 6 stroužků česneku
| 3 chilli papričky
| trochu oleje
| trochu soli
| trochu pepře
Postup přípravy receptu Ostrá žebírka:
Do hmoždíře nebo jiné vhodné nádoby vložíme špetku pepře, špetku soli, chilli papričky a česnek a vše rozdrtíme. Nastrouháme kůru z pomerančů a limetky a přidáme ji a vše pečlivě utřeme. Přilejeme tolik oleje aby vznikla hustá oranžová marináda. Touto marinádou pečlivě natřeme žebírka, přikryjeme je a necháme alespoň hodinu v lednici. Poté je vložíme do pekáče a dáme do trouby rozpálené na 180 stupňů. Maso by se mělo péci přibližně hodinu, dokud nebude měkké. Po hodině polijeme maso šťávou z vymačkaných pomerančů a limetky smíchanou s medem a necháme v troubě péci ještě půl hodiny.
Fotky receptu Ostrá žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!