Použité suroviny receptu Ostravský vepřový kotouč:
750 g vepřového masa bez kosti
| 20 g másla
| 3 vejce
| 100 g šunky
| 1 cibule
| sardelová pasta
| tuk
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Ostravský vepřový kotouč:
Sardelové máslo: 40 g másla utřeme se sardelovou pastou přidanou podle chuti.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 20 g másla. Očištěný plát masa naklepeme, posolíme, opepříme a tence potřeme sardelovým máslem. Rozložíme na něm plátky šunky a doprostřed položíme celé natvro uvařené vejce. Maso stočíme a ovážeme nití. Pak je zprudka opečeme na rozpáleném másle s cibulkou, podlijeme a dusíme doměkka.
Fotky receptu Ostravský vepřový kotouč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!