Použité suroviny receptu Ostružinové řezy s pohankovou moukou:
TŘENÉ TĚSTO:
| 5 vajec
| 100 g pohankové mouky
| 5 lžic pomerančového likéru
| 200 g cukru
| 100 g hladké mouky
| 2 lžičky kypřícího prášku
| OBLOŽENÍ:
| 6 plátků želatiny
| 500 g ostružin
| 5 lžic medu
| 2 balíčky vanilkového cukru
| šťáva a kůra ze 2 citronů
| 400 ml smetany ke šlehání
| 1 balíček želatinové dortové polevy
| 250 ml višňové štávy
Postup přípravy receptu Ostružinové řezy s pohankovou moukou:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Hluboký plech vyložíme papírem na pečení. Vejce, likér a cukr 8 minut šleháme do pěny. Smícháme oba druhy mouky a kypřiči prášek a směs metlou vmícháme do vaječné pěny.
2. Těsto rozprostřeme na plech a povrch uhladíme. Pečeme 17 - 20 minut a plát překlopíme na utěrku. Papír odstraníme a necháme vychladnout. Dáme nabobtnat želatinu.
3. Ostružiny přebereme. Rozmícháme tvaroh, med, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a kůru. Přimícháme rozpuštěnou plátkovou želatinu. Ušleháme smetanu a vmícháme ji do tvarohového krému.
4. Upečený plát ohradíme a naneseme na něj tvarohový krém. Obložíme ostružinami. Žeiatinovou polevu připravíme s višňovou stavou a ostružiny zalijeme. Chladíme 2 hodiny.
Fotky receptu Ostružinové řezy s pohankovou moukou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!