1 kg vepřový bůček
| 250 ml nakládané feferony
| 150 g mleté papriky
| 300 g pokrmový tuk
| 0,3 dcl černého piva
Postup přípravy receptu Ostrý pečený bůček:
Vepřový bůček prošpikujeme nakládanými pálivými feferonkami nebo můžeme použít i chilli papričky. Vepřový bůček rozkrojíme na dva až tři špalíky a dáme na plech s rozpuštěným pokrmovým tukem nebo i sádlem a pečeme při teplotě 180-200 stupňů za občasného podlití a pokapání černým pivem asi 1,5 až 2 hodiny.
Upečený bůček vyndáme, v případě, že obsahují kosti tak vykostíme a necháme úplně vychladnout. Potom jej obalíme v mleté paprice a nakrájíme na slabé plátky. Plátky upravíme na tác nebo talíř, ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme jako chuťovku při různých oslavách a večírcích. Můžeme podávat i s chlebem jako dobrou večeři. Vypečené sádlo slijeme a můžeme namazat na chléb a posypat nakrájenou cibulí. Levná a ostrá večeře.