dle chuti: kajenský pepř, tabasko, pepř a sůl
| 300 g špaget
| 300 g třešňových rajčat
| 1 lžíce bílého vinného octa
| 1 svazek bazalky
| 1 zelená feferonka
| 2 stroužky česneku
| 3 lžičky olivového oleje
Postup přípravy receptu Ostrý špagetový salát:
Špagety vaříme v osolené vodě 10 minut. Pak je ihned slijeme a propláchneme studenou vodou. Třešňová rajčata rozčtvrtíme. Bazalku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Feferonku omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na drobné kousíčky. Společně s čtvrtkami rajčat a bazalkou ji přidáme do spaget. Česnek oloupeme, rozmačkáme v lisu a promícháme s olejem a octem s těstovinami. Důkladně okořeníme trochou kajenského pepře, tabaskem, solí a pepřem.