Použité suroviny receptu Osvědčené těsto na větrníky:
120 g hladké mouky
| 50 g oleje
| špetka soli
| 3 vejce
| 175 ml vody
Postup přípravy receptu Osvědčené těsto na větrníky:
Vodu, olej a sůl smícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáváme mouku, aby nehrudkovatěla. Nevadí, když směs zhoustne a zbývá nám mouka. Přidáváme ji stále a zamícháváme do hmoty. Mícháme dokud těsto nevychládne.
pomocí šlehače postupně přidáváme vejce. Vzniklou hmotu nabereme do zdobícího sáčku a stříkáme do tvaru větrníku na vymazaný plech. Pečeme asi při 200 - 250 stupních dvacet minut. Prvních deset minut neotvírejte troubu, aby neunikla horká pára. Po upečení vychladlé korpusy vodorovně rozřežeme a plníme krémem.