2 žluté melouny
| 500 g vodního melounu (červeného)
| 100 g ananasové dužniny
| 6 meruněk
| 2 lžíce bílého rumu
| okvětní plátky růží na ozdobení
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Osvěžující meloun:
Všechno ovoce necháme předem vychladit. Žluté melouny omyjeme, podélně rozkrojíme, lžičkou opatrně vydlabeme semínka a z dužniny vykrájíme pomocí tvořítka různé drobné motivy nebo kuličky. Vodní meloun zbavíme jadérek a dužninu nakrájíme na kousky. Ananas také nakrájíme. Meruňky spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme rumem a promícháme. Salát rozdělíme do vydlabaných půlek žlutých melounů a necháme odležet půl hodiny v chladničce. Pak každou porci ozdobíme plátky růží, poprášíme cukrem a ihned podáváme.
Fotky receptu Osvěžující meloun:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!