Postup přípravy receptu Osvěžující melounový salát:
Meloun nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, odstraníme kůru a pecky. Plátky rozkrájíme na menší kostičky. Jablka, hrušky, meruňky, broskve a švestky nakrájíme na menší kostičky. Hroznové víno rozpůlíme a odstraníme pecičky. Pokrájené ovoce dáme do mísy, přidáme kompotované mandarinky i se šťávou. Pokud máme menší konzervu porcovaného ananasu, můžeme část také přidat (se šťávou). Vše posypeme cukrem a necháme cca 5 min. odpočinout. Zalijeme rumem a vodou (tak aby téměř všechno ovoce bylo ponořeno). Salát necháme vychladit. Podáváme v horkých letních dnech.
Náš tip: Při podávání můžeme lehce posypat strouhanými ořechy. Pokud podáváme diabetikům či při redukční dietě vynecháme cukr, popř. konzervy ananasu a mandarinek. Hroznové víno může být jen jedné barvy (cca 20 dkg váhy).