600 g polohrubé mouky
| 1 kypřící prášek do pečiva
| 250 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 200 ml mléka
| 125 g másla
| 2 vejce
| Žmolenka:
| 50 g másla
| 50 g moučkového cukru
| 70 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu Ovocný žmolenkový koláč:
Do větší mísy dáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukr a vanilkový cukr. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme ke směsi. Do těsta přidáme vejce. Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech. Na těsto poklademe ovoce (švestky, meruňky apod.). Můžeme posypat žmolenkou, kterou ručně připravíme z výše uvedených ingrediencí. Pečeme v předehřáté troubě 25-35 minut při teplotě 180-190 °C. Po vychladnutí nakrájíme.
Fotky receptu Ovocný žmolenkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!