Postup přípravy receptu Pačesová houbová tlačenka:
Větší houby nakrájíme,malé necháme v celku.Houby povaříme asi 20min.ve slané vodě -na 1l vody-1PL soli. Houby scedíme propláchneme a necháme okapat.Nožky dáme do osolené vody-na 1a1/4 vody-2PL soli.Vaříme tak dlouho až se začnou rozvařovat,pak je vyjmeme a obereme.Maso umeleme.Mezitím dáme vývar zchladit,abychom mohli sebrat tuk.Poté vývar pomalu rozpustíme,přidáme namleté maso a dokořeníme česnekem(5 stroužku),pepřem(1,5KL),zázvorem (na špičku nože),solí a vše povaříme.Vývar se musí zdát přesolený a překořeněný jinak by to nemělo tu správnou chuť.Pak dáme majoránku a ta se už nevaří.Do vývaru přidáme houby a občas promícháme a necháme zchladit.Potom nalijeme do sáčku a necháme ztuhnout.Sem tam to otočíme.