Vložil: | Markousek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Palenta:
200 g hrubé kukuřičné mouky
| 2 kostky slepičího bujónu
| špetka bílého pepře
| 1/4 l oleje na smažení
Postup přípravy receptu Palenta:
1 litr vody přivedeme k varu a rozpustíme v ní slepičí bujóny. Pomalu a za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku a dáváme pozor, aby se nedělaly hrudky. Okořeníme pepřem, snížíme teplotu a za stálého míchání pokračujeme až je palenta hustá, asi 30 minut. Můžeme podávat takto nebo ještě usmažíme na plechu.
To rozetřeme na vymazaný plech palentu a necháme ji vychladnout několik hodin. Vyklopíme z plechu a nakrájíme ji na obdelníky nebo jiné tvary. Rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme z obou stran. Podáváme horkou.
Fotky receptu Palenta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!