Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pálivá rýže z jediné pánve:
1 lžíci slunečnicového oleje
| 2 utřené stroužky česneku
| 2 lžíce jemné kari pasty
| 250 g propláchnuté rýže typu basmati
| 450 ml zeleninového vývaru
| 400 g konzervované cizrny (luštěnina podobná hrachu), slité a opláchnuté
| hrst rozinek
| 180 g listového špenátu
| hrst oříšků kešu
| sůl a pepř na dochucení
| bílý jogurt k podávání (není nutné)
Postup přípravy receptu Pálivá rýže z jediné pánve:
1. Začněte smažením Ve velké vysoké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpalte olej a minutu v něm na středním plameni a za stálého míchání smažte česnek a kari pastu, dokud vše nezačne příjemně vonět.
2. Rýžujte Rýži teď nasypte do nádoby, přilijte vývar, přidejte cizrnu a rozinky a vše promíchejte vidličkou, aby rýže netvořila hrudky. Osolte, opepřete a pod pokličkou přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední plamen a vařte 12–15 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
3. Načechrejte a podávejte Čerstvý špenát opláchněte a rukama z něj vymačkejte přebytečnou vodu, podobně jako když ždímáte prádlo. Stejně naložte s rozmrazeným listovým špenátem. Listy přisypte do kastrolu a přidejte dvě lžíce horké vody. Vše důkladně zamíchejte do rýže. Posypte oříšky kešu. Pokud chcete pokrm zjemnit, podávejte ho zakapaný bílým jogurtem – zmírní pikantní chuť kari pasty a dodá pravý indický punc.
Fotky receptu Pálivá rýže z jediné pánve:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!