Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.11. 2025
Dnes má svátek Miriam
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pálivá rýže z jediné pánve

fotka Pálivá rýže z jediné pánve
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 20 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Pálivá rýže z jediné pánve:

1 lžíci slunečnicového oleje  | 2 utřené stroužky česneku  | 2 lžíce jemné kari pasty  | 250 g propláchnuté rýže typu basmati  | 450 ml zeleninového vývaru  | 400 g konzervované cizrny (luštěnina podobná hrachu), slité a opláchnuté  | hrst rozinek  | 180 g listového špenátu  | hrst oříšků kešu  |  sůl a pepř na dochucení  |  bílý jogurt k podávání (není nutné)

Postup přípravy receptu Pálivá rýže z jediné pánve:

1. Začněte smažením Ve velké vysoké pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpalte olej a minutu v něm na středním plameni a za stálého míchání smažte česnek a kari pastu, dokud vše nezačne příjemně vonět.
2. Rýžujte Rýži teď nasypte do nádoby, přilijte vývar, přidejte cizrnu a rozinky a vše promíchejte vidličkou, aby rýže netvořila hrudky. Osolte, opepřete a pod pokličkou přiveďte k varu. Teplotu snižte na střední plamen a vařte 12–15 minut, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne.
3. Načechrejte a podávejte Čerstvý špenát opláchněte a rukama z něj vymačkejte přebytečnou vodu, podobně jako když ždímáte prádlo. Stejně naložte s rozmrazeným listovým špenátem. Listy přisypte do kastrolu a přidejte dvě lžíce horké vody. Vše důkladně zamíchejte do rýže. Posypte oříšky kešu. Pokud chcete pokrm zjemnit, podávejte ho zakapaný bílým jogurtem – zmírní pikantní chuť kari pasty a dodá pravý indický punc.


Fotky receptu Pálivá rýže z jediné pánve:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pálivá rýže z jediné pánve
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !