Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pampeliškové smaženky:
2 hrnky pampeliškových květů, očištěných (nejlépe pomocí štětce)
| 1 1/4 lžičky soli + více podle chuti
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 hrnek polohrubé mouky
| 1 hrnek jemné kukuřičné mouky
| 1/4 lžičky pepře
| 1/2 lžičky chilli koření
| 1 lžíce čerstvého tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
| 1 velké vejce
| 1/4 hrnku mléka
| 2 hrnky rostlinného oleje
Postup přípravy receptu Pampeliškové smaženky:
Nasbírat pampelišky před jejich upotřebením. Pracovat s němi rychle, protože se poměrně brzy po utržení zavřou.
Uštípnout květy od stonků. Naplnit mísu se 4 hrnky vody. Přidat 1 lžičku soli a citronovou šťávu. Vložit pampelišky do této lázně a několikrát je ponořit, aby se očistily. Vyjmout je a osušit na ubrousku květen dolů.
Přesít do misky mouku s kukuřičnou moukou, solí, pepřem a chilli kořením. Přidat tymián a dobře vše zamíchat. V jiné misce našlehat vejce s mlékem a vlít ho do suchých ingrediencí. Rozmíchat na těstíčko.
Nalít olej do pánve do výšky asi 3cm. Ponožit každý květ do těstíčka a opatrně je ponořit do rozžhaveného oleje. Usmažit je do zlatové barvy, asi 2min., otočit je a je-li nutné, smažit je další 1min. Osušit je na ubrousku a osolit je podle chuti.
Podávat horké, jako jednohubky.
Fotky receptu Pampeliškové smaženky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!