Použité suroviny receptu Panenka na švestkách s provensálským přelivem:
500 g vepřové panenky
| 2 lžíce oleje
| 1,5 dl červeného vína
| 2 lžíce švestkových povidel
| 200 g sušených švestek
| 50 g mandlí
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: provensálské koření
Postup přípravy receptu Panenka na švestkách s provensálským přelivem:
V očištěné panence vytvoříme podélný otvor a naplníme jej sušenými švestkami. Panenku osolíme, opepříme, okořeníme a necháme ji jeden den marinovat v červeném víně.
Druhý den maso opečeme na pánvi, poté vložíme do rozehřáté trouby (180°C) a 5 minut dopékáme. Mezitím svaříme červené víno se švestkovými povidly a provensálským kořením a necháme tuto omáčku zhoustnout.
Přidáme nasekané mandle, panenku nakrájíme na špalíčky, přelijeme omáčkou a podáváme.
Fotky receptu Panenka na švestkách s provensálským přelivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!