Použité suroviny receptu Panenka s čepicí a smetanovým bramborem:
1 vepřová panenka
| dle chuti: sůl
| dle chuti: koření
| 1/2 dcl bílého vína (suché)
| 50 g nivy
| dle potřeby: olej na pánev
| 3 velké brambory
| z 1 pórku zelená část
| 125 ml smetany ke šlehání
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Panenka s čepicí a smetanovým bramborem:
Panenku rozkrájíme na medailónky, trošku naklepneme, stačí rukou a osolíme. Okořeníme Harísou, necháme odpočívat. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a spolu s nakrájeným pórkem šoupneme do kastrólu s nepřilnavým povrchem, trošku osolíme a zalijeme smetanou, promícháme a pod pukličkou dusíme do měkka.
Odpočinuté maso prudce z obou stran osmahneme pak podlijeme vínem. Masíčko otočíme ve víně též po obou stranách pak už jen porce posypeme nastrouhanou nivou a necháme hezky roztéct.
Fotky receptu Panenka s čepicí a smetanovým bramborem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!