Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 29.05. 2025
Dnes má svátek Maxmilián
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Panenka v listovém těstě

fotka Panenka v listovém těstě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Panenka v listovém těstě:

1 vepřová panenka  | 1 listové těsto  |  mletý černý pepř  | na ozdobu: sezamové semínko  | na potření: vejce  | omáčka: sůl  | 1 cibule  | 2-3 PL ostré hořčice  |  tymián  | 5 stroužků česneku  | 2 dl kečupu

Postup přípravy receptu Panenka v listovém těstě:

Větší cibuli nakrájíme nadrobno. Můžeme přidat i česnek. Cibuli a česnek lehce orestujeme na másle. Přidáme kečup nebo rajčatový protlak, dvě lžíce francouzské nebo nějaké ostřejší hořčice (ideálně hrubozrnná). Omáčku osolíme a podle chuti okořeníme tymiánem nebo worcesterskou omáčkou. Je lepší, když je omáčka pikantnější, protože dává chuť masu i těstu. Směs vyvaříme do konzistence omáčky a necháme vychladnout.

Panenku odblaníme, osolíme a lehce opepříme. Na rozválené listové těto naneseme vychladlou směs a rozetřeme ji do dvou třetin, přičemž necháme asi 2 cm od okraje bez směsi. Do středu položíme panenku. Můžeme ji podélně rozříznout na dva kusy. Při pečení se stáhne a byla by jen na středu.

Rozšleháme si jedno menší vajíčko a tím potřeme okraje bez směsi. Panenku zavineme do těsta se směsí. Těsto neutahujeme. Je lepší spíš na volno. Bude se péct a nabude. Okraje zahneme dovnitř a svineme poslední třetinu těsta bez směsi. Panenku v listovém těstě položíme na plech vyložený pečícím papírem švem dolů. Potřeme ji zbylým vejcem, posypeme sezamovým semínkem, hrubozrnnou solí (případně kmínem, nebo i barevným nadrceným pepřem).

Vepřovou panenku v listovém těstě vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 20 - 30 minut. Případně po 15 minutách ztlumíme na 160 °C. Je to podle trouby. Když je těsto zlatavé, máme hotovo. Jestliže chceme panenku zcela propečenou, necháme ji v troubě celých 30 minut. Ale to se mi u panenky zdá škoda. Po 20 minutách to vytáhneme s růžovým středem, což je podle mého ideální volba.

Vepřovou panenku v listovém těstě necháme ještě asi 5 - 10 minut vydechnout a poté můžeme podávat. Panenka se dá podávat později studená. Nakrájená na plátky jako jednohubka. Na jednohubku je pokrm ale lehce pracnější.


Fotky receptu Panenka v listovém těstě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panenka v listovém těstě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles