Postup přípravy receptu Panenské medailonky s hrubozrnnou hořčicí:
Omytou panenku si nakrájíme na plátky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horčicí. Dáme do ledničky rozležet. Mezitím si nakrájíme cibuli a dáme do vymazaného pekáčku a na to dáme oloupané a nakrájené brambory a posypeme kořením na hranolky. Dáme péct do trouby asi na 45 minut.
Připravíme si na talíře oblohu( každý podle své chuti) a různé dresinky( my máme rádi francouzský dresink, kečup, dijónskou horčici a tatarku).
10 minut před ukončení pečení brambor začneme zprudka opékat panenku (na chviličku z každé strany!). Hotové brambory a maso klademe na talíře a maso posypu čerstvou rukolou- nešetřím s ní, protože má výtečnou horčičnou chuť, které se k tomuto jídlu báječně hodí!