Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 24.09. 2024
Dnes má svátek Jaromír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Panenský špíz

fotka Panenský špíz
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Panenský špíz:

200 g slaniny vcelku  | 4 cherry rajčata  | 500 g uzená vepřová panenka  | 2 cibule velké  | 500 g vepř. panenky  | 3 papriky  | omáčka  | 300 ml vývaru  |  jíška  | 1 lžíce rajčatového protlaku  |  olej

Postup přípravy receptu Panenský špíz:

Nejprve si připravíme a naporcujeme maso a zeleninu. Vepřovou panenku v syrovém i uzeném provedení nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, vzniknou nám malé medailonky. Na plátky nakrájíme též slaninu. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na lupínky, papriky nakrájíme na větší kusy.

Naporcované ingredience navlékáme na špejli. Začínáme syrovou panenkou, dále pokračujeme kouskem papriky, uzenou panenkou, kouskem cibule, slaninou a následuje opět syrová panenka. Tento postup celkem třikrát zopakujeme. Po čtvrté syrové panence celý špíz "uzavřeme" cherry rajčátkem. Podle chuti můžeme špíz posypat solí, grilovacím kořením či vegetou.

Následně si připravíme pekáč, nalijeme do něj dle potřeby olej. A špízy ze všech stran nejprve krátce orestujeme na plotně. Poté pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 180 °C. Špíz pečeme maximálně 20 minut.

Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na ní užijeme zbytky zeleniny. Nejprve si na oleji osmahneme cibulku a přidáme na menší kousky nakrájenou zeleninu. Vmícháme rajčatový protlak, případně kečup, a krátce zarestujeme. Následně vlijeme horký vývar a omáčku dusíme pod pokličkou 15 - 20 minut. Poté ji můžeme lehce zahustit jíškou.

Ke špízům se nejlépe hodí jasmínová rýže.


Fotky receptu Panenský špíz:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Panenský špíz
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !