Vložil: | Dikinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pappardelle s hřiby:
120-150 g čerstvých hřibů
| 1 malá cibule
| 100 g smetanového taveného sýra
| 50 g vařené šunky
| sůl
| 500 g pappardelle (velmi široké ploché nudle)
| mletý pepř
| 500 g sladké smetany
| 125 g másla
| 10 g sušených hřibů
Postup přípravy receptu Pappardelle s hřiby:
Sušené hřiby namočíme na 30 minut. Rozpustíme máslo a velmi jemně nakrájenou cibuli dozlatova osmažíme, zalijeme polovinou smetany a vmícháme na malé kousky nakrájený tavený sýr. Přidáme směs čerstvých a sušených hub i s vodou, v níž byly namočené a 15 minut vaříme. Osolíme a dostatečně okořeníme čerstvě mletým pepřem. Šunku nakrájíme na nudličky, krátce ji osmahneme na pánvi a přidáme do omáčky. Přidáme zbytek smetany a ještě chvíli povaříme. Pappardelle, uvařené "al dente", dáme na nahřáté talíře, přelijeme smetanovou omáčnou a dle chuti ještě opepříme.
Fotky receptu Pappardelle s hřiby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!