510 g čerstvých těstovin pappardelle (nejširší nudle)
| 100 g másla
| 200 ml drůbežího vývaru
| 4 lžíce jemně nakrájené šalotky
| 12 natrhaných salátových listů
| 300 g čerstvého hrášku
| 2 lžíce čerstvých nakrájených lístků máty
| parmazán na posypání
| sůl
| černý pepř
Postup přípravy receptu Pappardelle se šalotkou:
Do menšího hrnce nalijeme 2 lžíce vývaru, nasypeme do něj šalotku a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 5 minut, až změkne. Do vývaru přidáme salát a nezakryté vaříme 2 minuty, dokud není měkký. Pravidelně mícháme. Do hrnce dále přisypeme hrášek, přilijeme polovinu vývaru a vše přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a pod pokličkou hrášek vaříme 7 minut, dokud nezměkne. Omáčku pravidelně mícháme. Podle potřeby přilijeme vývar a vše okořeníme. V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny al dente (na skus) a slijeme je. Promícháme je se zbylým máslem a navrch přilijeme omáčku. Pokrm ozdobíme mátou a podáváme posypaný strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Pappardelle se šalotkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!