Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Paprikás burgonyia, brambory na paprice:
90 dkg bramboror
| 3 lžíce sádla
| 2/3 hrnku cibule, nakrájené jak jen se vám líbí
| 1 stroužek utřeného česneku
| 1 lžíce sladké papriky
| 2 hrnky kuřecího nebo hovězího vývaru
| špetka kmínu
| 1/4 hrnku rajčete, oloupaného a na kostičky
| 1 větší paprika, očištěná a na kostičky
| sůl
| pepř
| 1/2 kg nějaké dobré klobásy na plátky asi 3 mm
| 1/2 hrnku zakysané šlehacky
Postup přípravy receptu Paprikás burgonyia, brambory na paprice:
Brambory vložte do vařící vody a 6 — 8 minut povařte. Potom je oloupejte a nakrájejte na plátky.
V kastrolu rozehřejte sádlo a až se z něj začne lehýnce kouřit, přidejte cibuli, osmahněte slabě do zlatova, přidejte česnek a zamíchejte.
Sundejte s plotny, vmíchejte papriku — opatrně - až je cibule dobře pokryta. Dejte zpět na plotnu, přidejte vývar a vše ostatní.
Vařte asi 25 — 30 minut, až jsou brambory hotové.
Servírujte s noky nebo s nudlemi, ale i s chlebem či po našem s knedlíkem.
Každá porce se nakonec ozdobí přidáním zakysané šlehačky, misku můžete dát na stůl.
Fotky receptu Paprikás burgonyia, brambory na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!