Postup přípravy receptu Paprikáš z králičího masa:
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Potom přidáme nakrájené maso, opečeme krátce po všech stranách a osolíme. Orestované maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí. Občas zamícháme a podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vmícháme postupně zakysanou smetanu a necháme asi 4-5 minut provařit. Chceme-li mít hustou (a vydatnou) omáčku, vmícháme do smetany jednu či dvě rovné polévkové lžíce hladké mouky a necháme provařit asi 5-8 minut. Podáváme s bramborem, rýží, bramborovým knedlíkem či tmavým chlebem.
Rada pro ty, kteří nechovají králíky doma:
Občas se v mrazicím boxu objeví tzv. filety z králičích hřbetů. A když jsou cenově zvýhodněné, je to právě maso vhodné pro tuto úpravu. Stačí ho jen rozmrazit a nakrájet.