Postup přípravy receptu Paprikové telecí řízky:
Maso nakrájíme na řízky, dobře naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a lehce poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle řízky z obou stran opečeme a vložíme je do připravené nádoby.
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Na sádle po opékání zpěníme cibuli, vmícháme mletou papriku, přilijeme asi 200 ml vody a povaříme.
Povařenou směs nalijeme na řízky, které zakryté dusíme asi 20 minut.
Smetanu dobře smícháme se zbylou moukou a přilijeme k řízkům. Přidáme lečo a řízky za občasného míchání a obracení dusíme doměkka. Je-li šťáva příliš hustá, zředíme ji vodou.
Měkké paprikové telecí řízky podáváme horké s přílohou podle chuti. Nezapomene je přelít "omáčkou" leča.