Postup přípravy receptu Paprikové zelí s krůtím masem:
Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a dáme ji stranou. Je-li třeba, zelí ještě trochu pokrájíme. Očistíme si a nakrájíme cibuli a paprikový lusk (místo něj můžeme použít i sterilovanou papriku). Na pánvi rozpálíme jednu lžíci sádla, orestujeme na něm cibuli, přidáme kysané zelí, lžičku mleté papriky, nakrájenou papriku a lžíci kečupu. Promícháme a společně podusíme asi 5 minut. Potom tuto směs rozložíme na dno zapékací misky.
Krůtí maso si rozkrájíme na větší kostky. Můžeme použít i méně kvalitní krůtí maso nebo kuřecí maso ze stehen. Na pánvi si rozpálíme zbylé sádlo, krůtí maso na něm po všech stranách opečeme a navrstvíme ho na kysané zelí v zapékací misce. Klobásu nakrájíme na kostičky a nasypeme ji mezi maso. Maso posolíme a posypeme kořením na krůtí maso, opravdu použijeme celou lžíci koření, maso bude mít potom výraznější chuť. Celou směs podlijeme asi 100 ml tekutiny – můžeme použít šťávu ze zelí či vývar. Zapékací misku přiklopíme a celou směs dusíme v troubě asi 20 minut. Podáváme s chlupatými knedlíky.