Použité suroviny receptu Papriky plněné hovězím masem a kukuřicí:
6 rajčat
| 1 cibule
| 1 lžíce oleje
| 500 g mletého masa
| 150 g sterilovaných kukuřičných zrn
| 1/2 svazku bazalky
| sůl, mletý černý pepř
| 100 g sýra čedaru
| 4 červené papriky
| 30 g másla
Postup přípravy receptu Papriky plněné hovězím masem a kukuřicí:
Rajčata nařízneme na vršku do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do kastrolu, podlijeme vodou, lehce podusíme a propasírujeme.
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme dohněda. Vmícháme kukuřičná zrna a najemno nasekanou bazalku. Vše promícháme, osolíme, opepříme. Odstavíme z plotny a přimícháme strouhaný čedar.
Papriky omyjeme. Odkrojíme vršky se stopkou a odstraníme jádřince. Plníme je masovou směsí. Dáme je do zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou a podlijeme trochou vlažné vody. Dáme do trouby a upečeme doměkka.
Fotky receptu Papriky plněné hovězím masem a kukuřicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!