Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pardubický plněný špíz:
1 cibule červená velká
| 150 g angl. slaniny
| 500 g vepř. kýty
| marináda
| 1-2 lžíce ostrého kečupu
| 2 lžíce oleje
| náplň
| 120 g mletého masa
| 0,5 dl šlehačky
| 1 vejce
| kapary
| mušk. květ
| pepř
| sůl
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Pardubický plněný špíz:
Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme a okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem.
Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Špízy potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet.
Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme ohřát kečup. Pardubický plněný špíz podáváme s opečeným bramborem a přeléváme kečupem.
Fotky receptu Pardubický plněný špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!