Použité suroviny receptu Parfait s jahodovou omáčkou:
8 žloutků
| 200 g moučkového cukru
| 1/2 sáčku vanilkového cukru
| 300 ml smetany ke šlehání
| 100 g jahod
| na omáčku:
| 200 g jahod
| 100 g moučkového cukru
| 1 lžíce vanilkového pudinku
Postup přípravy receptu Parfait s jahodovou omáčkou:
Žloutky s moučkovým cukrem a dření z vanilkového lusku, případně vanilkovým cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny.
2. Pak nádobu vyjmeme z vodní lázně, přidáme rozmixované jahody a šleháme do vychladnutí. Smetanu ušleháme dotuha a vše zlehka promícháme. Směsí naplníme malé formičky a dáme zmrazit.
3. Jahody očistíme, opláchneme a rozmixujeme. Potom je dáme vařit s cukrem a 50 ml vody asi na 5 minut. Přidáme vanilkový pudink rozmíchaný v dalších 50 ml vody a povaříme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se směs nepřipalovala.
4. Omáčku propasírujeme přes husté síto a necháme vychladnout. Podle zralosti jahod můžeme ubrat nebo přidat cukr. Zmrazené parfrait vyklopíme z formiček a hned podáváme s omáčkou a jahodami.
Fotky receptu Parfait s jahodovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!