Postup přípravy receptu Pařížská linecká kolečka od hery:
Vychlazenou Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme vejce a prosetý cukr moučka s hladkou moukou a ochutíme vanilkovým cukrem. Těsto řádně a rychle propracujeme, aby se nespařilo a bylo hladké a vláčné. Necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Vyválíme plát silný asi 4 mm a vypichujeme kolečka. V elektrické troubě pečeme při
180°C asi 15 minut.
Pařížskou náplň připravíme svařením smetany s cukrem krupice a kakaem. Sundáme z ohně a přidáme čokoládu nalámanou na malé kousky. Mícháme tak dlouho, až se čokoláda rozpustí, a dáme do chladničky ztuhnout.
Náplň je vhodné si připravit den dopředu.
Po zatuhnutí náplň vyšleháme elektrickým robotem, naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na upečená linecká kolečka do tvaru špičky.
Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a lžičkou přeléváme kolečka s nastříkanou náplní. Povrch ozdobíme pistáciovým oříškem.
Tipy od Hery:
* při přípravě lineckých těst za použití Hery je důležité její vychlazení
* Heru nastrouháme na hrubém struhadle a vše částečně promícháme vidličkou nebo nožem a pak dobře propracujeme rukama na hladké těsto
* pokud těsto zpracováváme v elektrickém robotu, volíme nejnižší rychlost
* těsto nesmíme propracovávat příliš dlouho, aby Hera nezměkla a nenasákla se do mouky, tím by se těsto spařilo a potom se špatně tvaruje a po upečení je tvrdé a drobivé
* polotovary těst necháme odpočinout nejméně 2 hodiny v chladu, snadněji se vyvaluje a po upečení si zachovává žádaný tvar
Dobrou chuť přeje Hera.